(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Řízky "No nazdar"
Potřebné ingredience
kuřecí řízky /dle počtu strávníků/, smetana ke šlehání, zelený pepř, poličan /nebo jiný salám, použila jsem i herkules/, hermelín, rum, sojová omáčka, drcený kmín, hladká mouka, olej
Postup přípravy
Kuřecí řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem a lehce poprášíme hladkou moukou - nesolíme!
Potom velmi krátce a zprudka opečeme na pánvi. Opečené řízky dáme do pekáčku, poklademe je salámem, zalijeme smetanou ke šlehání, ve které jsme rozmíchali panáka rumu a panáka sojové omáčky. Nakonec poházíme několika kuličkami zeleného pepře a nahrubo nastrouháme hermelín a vše posypeme. Zvolna zapekáme cca 3/4 hodiny. Zakryjeme alobalem, až posledních 15 minutek alobal sundáme, aby byla zlatavá kůrčička. Kdo chce změnu, může místo kuřecích řízků použít vepřové kotletky.
DOBROU CHUŤ.
Potom velmi krátce a zprudka opečeme na pánvi. Opečené řízky dáme do pekáčku, poklademe je salámem, zalijeme smetanou ke šlehání, ve které jsme rozmíchali panáka rumu a panáka sojové omáčky. Nakonec poházíme několika kuličkami zeleného pepře a nahrubo nastrouháme hermelín a vše posypeme. Zvolna zapekáme cca 3/4 hodiny. Zakryjeme alobalem, až posledních 15 minutek alobal sundáme, aby byla zlatavá kůrčička. Kdo chce změnu, může místo kuřecích řízků použít vepřové kotletky.
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé